F Andrija Kunarac


 

 

 

Raskrstite sa pogrešnim uverenjem da ste

stvoreni samo za jedan posao i jedno zvanje.

 
 HOBI
 
 Jednog predvečerja, ubrzo nakon što nam je u tadašnje vreme mili i dragi predsednik Tito prepustio dušu Bogu, vraćajući se od teča i tetke mama i tata su doprtljali neku prašnjavu koferčinu u kojoj je bila harmonika. Posle tog događaja usledio je prijemni ispit za nižu muzičku školu i ja sam se obreo u malobrojnoj grupi koja nije položila prijemni, ali zahvaljujući jednoj divnoj ženi (čitaj vezi) i moje ime se našlo pri dnu spiska primljenih. Šest godina mučenja po časovima solfeđa i svakodnevnog višečasovnog vežbanja sviranja na harmonici su brzo protekli pa sam odmah nakon toga postao član KUD"Braća Ribar" u Foči i u njemu ostao sve do kraja srednje škole.
 
 Puno fakultetskih obaveza je uticalo da smanjim vreme provedeno sa harmonikom na svega nekoliko sati nedeljno. Jednog oktobarskog dana 1994. vraćajući se sa fakulteta na ulazu u III blok Studentskog grada spazio sam oglas za audiciju u AKUD"Španac" i položivši je postao član izvrsnog narodnog orkestra. Nastupi, putovanja, druženja i žurke nizali su se kao na filmskoj traci. Bili su to nezaboravni trenuci u mom životu, ali nakon četiri pune godine od kojih sam dve proveo na mestu prve harmonike, pritisnut velikim brojem proba i sve češćim profesionalnim nastupima napustio sam "Španac" i uplovio u profesionalne muzičke vode u kojim sam i danas. Iskustvo koje sam stekao svirajući koncerte u tom periodu mi je od velike koristi u sadašnjoj muzičkoj karijeri.
 
 Ljubitelj sam starogradske, izvorne narodne, instrumentalne, domaće i strane zabavne muzike i veliki broj pesama i melodija iz ovih žanrova su deo mog repertoara koji svakodnevno obogaćujem.

 Za Vaš pravi muzički ugođaj preporučujem da čujete uživo najbolji ansambl u Srbiji:

 www.belepcele.com

Ostali izvrsni muzički sastavi:

www.almanova.us (USA)